Ingrid Ploghed - Vigselförrättare

Har du friat och fått ett ja? Vill ni gifta er någon annanstans än i kyrkan? Vill ni ha en personlig vigsel formad utifrån era önskemål och fantasier? Så långt det är möjligt försöker jag göra Er stund precis som ni vill ha den.

Jag heter Ingrid och jag har genomfört både stora och mycket små vigslar i tält och utomhus. Jag har ett förordnande från Länsstyrelsen att förrätta vigslar inom Sveriges gränser. Jag är född och uppvuxen på Björkö och har en bakgrund som lärare och rektor men arbetar numera på Göteborgs Universitet.

Mitt val att bli borgerlig vigselförrättare grundar sig i att jag tycker om att träffa människor och jag vill så gärna bidra till att skapa en personlig, vacker och glädjefylld stund.

Det här gör ni för att gifta er borgerligt

En borgerlig vigsel är en rättsligt bindande vigsel utan religiösa inslag.
1. Bestäm er för när ni vill gifta er.
2. Boka vigselförrättare.
3. Ladda ner hindersprövningen från Skatteverket. Blanketten ska fyllas i av er båda två. I hindersprövningen skall ni lämna uppgifter på om någon av er varit gift tidigare, om i sådana fall, uppge antal gånger. Ni får även intyga att ni inte är nära släkt med varandra. Hindersprövningen får inte vara äldre än 4 månader vid vigseltillfället.

4. På Skatteverket tar det cirka en vecka och därefter får ni tillbaka hindersprövningen, plus ett vigselintyg. Dessa skickar ni till mig senast två veckor innan bröllopsdagen.

5. Fundera på var och hur ni vill gifta er. Ha gärna en plan A och en plan B om ni vill gifta er utomhus. Vi stämmer av efter hand och vi kan göra det via mejl, digitalt möte eller ett personligt möte. Ni bestämmer.

6. Glöm inte att två vittnen skall närvara vid vigseln. Vill ni viga er i hemlighet eller inte ha med er gäster till vigseln ordnar jag med vittnen. Säg bara till i god tid.

7. Att gifta sig borgerligt kostar inget men om ni vill gifta er utanför Öckerö kommun tillkommer en milersättning på 25 kr/mil.

8. På bröllopsdagen behöver ni kunna visa legitimation innan ceremonin.

Tillsammans skapar vi minnen!

Kontakt

Adress

475 37 Bohus-Björkö

Sverige

Mail
Telefon